PREHOD,d.o.o., Kranj
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • NOVOSTI

  Vrtna zofa Royal Botania LAZY

  Vrtna garnitura Royal Botania LITTLE-L

  Fold

  Fold

  Red Label

  D-Lux

  Cloud
 • POVEZAVE

  Vrtno pohištvo

  Lesene terase

  Eva Solo

  Talne obloge

  Ogledala

  Zaščita proti eroziji

  Golf Sodnik


Domov > Modulo > Index

Mini rastlinjaki

Mini rastlinjak nam omogoča podaljšati obdobje pridelave zelenjave. Namesto tople grede ali običajnih velikih rastlinjakov lahko sedaj uporabimo preproste za uporabo, praktične in sestavljive mini rastlinjake v obliki tunela. Mini rastlinjak lahko hitro sestavimo ali premaknemo na tisto mesto na vrtu, kjer ga trenutno najbolj potrebujemo, lahko tudi na najmanjši vrt.

Vrtni mini rastlinjak za podaljšanje obdobja predelave zelenjave

Mini rastlinjaki so izdelani iz prosojne in ekološko neoporečne plastike, ki je odporna na UV žarke in na soncu ne razpada. Izdelani so v dveh različicah, ki se razlikujeta po velikosti in namenu uporabe. Prva, MODULO 40, je namenjena za zgodnje gojenje sejancev in manjše zelenjave, druga, MODULO 60, za pridelavo zelenjave tudi večje velikosti .

vrtni mini rastlinjak 40

Na zgornji ploskvi mini rastlinjakov so oblikovani prekati, ki ob dežju ali pri zalivanju ujamejo primerno količino vode in jo enakomerno prepuščajo rastlinam pod njimi. Pri večjih mini rastlinjakih lahko pokrov tudi dvignemo, s čimer preprosto omogočimo prezračevanje, poleg tega pa imamo prost dostop do rastlin in možnost urejanja grede.

vrtni mini rastlinjak modulo 60

Mini rastlinjaki izkoriščajo efekt tople grede, zato notranja površina grede segreje, akumulirana toplota pa se nato v notranjosti zadrži in ustvarja ugodno mikroklimo za rast rastlin, tudi zaradi zadrževanja vlage. Zemlja pod mini rastlinjaki se ohlaja bistveno počasneje kot pri velikih, tudi zaradi večje debeline stene. Poleg tega, da rastline ščitijo pred pomladanskimi ali jesenskimi pozebami, jih zelo dobro ščitijo tudi pred škodljivci, še posebej insekti in polži. Mini rastlinjaki so tudi dovolj trdni, da lahko prekrivajo na mraz odporne zimske vrste zelenjave celo pod globokim snegom.

zalivanje vrtnega mini rastlinjaka

Na vrtovih, ki so izpostavljeni vetru, lahko uporabite posebna sidra za pritrjevanje mini rastlinjakov na zemljo. Pomembna lastnost mini tunelov je tudi ta, da pri shranjevanju zavzemajo zelo malo prostora, saj jih pri skladiščenju preprosto naložimo drug na drugega.

vrtni rastlinjak modulo

Mini rastlinjaki so novost, ki vam bo povečala pridelek in poenostavila delo na vrtu! Pridelek bo vsaj 3 tedne zgodnejši, pobirali pa ga boste lahko bistveno daj časa v hladnem jesenskem in celo zimskem obdobju.

sidra in način pritrjevanja mini rastlinjaka

Prodaja mini rastlinjakov poteka tudi na več prodajnih mestih v Sloveniji (vrtnarski centri) in po pošti, če naročilo posredujete po telefonu (04) 2810 300 ali elektronski pošti prehod@prehod.si. Po pošti pošiljamo samo naročila celih paketov tunelov z ustreznim številom stranic mini rastlinjakov.

CENIK IN NAROČILA