Oglejte si NOVO spletno stran

www.lesene-terase.si


Leseno teraso lahko izdelate na več načinov

Pri načrtovanju lesene terase potrebujete čim več informacij. Dober nasvet vam lahko pomaga najti pravo in izvirno rešitev

Ponudba lesenih tlakov, lesenih podov za terase je zelo široka. Že izbira primerne vrste lesa za leseno teraso je zaradi premalo poznanih lastnosti posameznih vrst lesa lahko težavna. Tikovina še vedno edina zagotavlja trajnost lesene terase, padouk in afromosia jo v več primerih lahko nadomestita. Kakovost lesa je namreč odločilna za dolgotrajno uporabnost terase in za vaše zadovoljstvo. Najboljša je burmanska tikovina, trenutno je še naravnega izvora, dovolj stara, da vsebuje dovolj olja. Najboljša tikovina je kakovosti »navtičnega razreda«. Vse druge vrste lesa so le približki tikovine. Zelo pomembne so konstrukcijske rešitve predvsem v zvezi s pritrjevanjem podnic in postavitvijo nivoja terase. Za reševanje podrobnosti pri načrtovanju terase vam lahko pomaga tudi naš svetovalec za tehnično pomoč ali arhitekt.

Za kakovostno izdelavo lesenih tlakov in zunanjih lesenih oblog je pomemben predvsem zaupanja vreden dobavitelj lesa, ki zagotavlja ustrezno kakovost lesa.


Lesene terase elegantno povečujejo bivalni prostor in ga povezujejo z vrtom

Lesene terase so ne le uporabne, ampak tudi privlačne in jih lahko preprosto prilagodite bivalnim potrebam. Leseno teraso lahko izdelate v vseh mogočih oblikah, na ravnem ali poševnem terenu. Trajne vrste lesa za terase zagotavljajo zelo dolgo uporabno dobo terase. Tako izdelana terasa običajno ne potrebuje posebnega vzdrževanja.

Estetski videz lesenega poda terase boste dosegli s pravo izbiro širine podnic, smeri polaganja, načina pritrjevanja, z uporabo posebnih profilov za zaključke in z izdelavo določenih elementov po meri.

Z zbranimi informacijami vam želimo pomagati pri začetnem načrtovanju terase, pri izbiri najprimernejše konstrukcijske rešitve in pri odločitvi o izbiri lesenega tlaka.


Izbira podnic za leseno teraso

Širok izbor lesa in podnic omogoča najti najprimernejšo rešitev za vsako leseno teraso. Izbirate lahko med podnicami iz tikovine ali iz lesa ipe, afromosia, padouk, merbau. Predlagamo, da preverite njihove lastnosti in obnašanje po montaži, preden se dokončno odločite.

Videz vaše terase lahko prilagajate s širino in z dolžino podnic, s površinskim profilom (gladke ali žlebljene podnice), z načinom pritrjevanja (vijačenje z vrha, s stransko pritrditvijo s posebnimi spojkami, z lepljenjem). Tudi načrtovanje smeri polaganja podnic doda osebno noto in leseno teraso lahko dodatno poživi.

IZBIRA LESA ZA ZUNANJO UPORABO…več
Prepričajte se o kakovosti posameznih vrst lesa za lesene terase in drugo zunanjo uporabo

IZBIRA PODNIC, ZUNANJIH LESENIH TLAKOV …več
Poiščite podnice, ki vam bodo zagotovile najboljši videz terase

KONSTRUKCIJSKE REŠITVE ZA LESENE TERASE …več
Možnosti za konstrukcijo terase je več

PRIMERI LESENIH TERAS …več
Bivalna vila
Javni objekti in površine
Navtični tikovi tlaki
Primer izdelave terase

Če želite dodatne informacije o lesenih terasah in lesenih podih, nam pošljite kratko sporočilo še danes in napišite, kaj vas zanima.


Vaše mnenje

Ali so navedene tiste informacije, ki jih potrebujete? Ali jih potrebujete več? Prosimo vas za vaše mnenje, da bomo lahko v naših novicah dopolnili podatke in dodali tisto, kar potrebujete. Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.


Prehod, d.o.o., Kranj, Smledniška cesta 64 a, 4000 Kranj, tel. (04) 2810300, faks (04)2810304, prehod@prehod.si

© Copyright Prehod, d.o.o. Kranj 1998 – 2006; Nekatere fotografije so iz arhiva dobaviteljev opreme in materiala in so objavljene z njihovim dovoljenjem. Kopiranje in uporaba vsebine spletne strani je dovoljena izključno za osebno uporabo.