PREHOD,d.o.o., Kranj
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • NOVOSTI

  Vrtni žar Kamado Joe

  Vrtna zofa Royal Botania LAZY

  Vrtna garnitura Royal Botania LITTLE-L

  Fold

  Fold

  Red Label

  D-Lux

  Cloud
 • POVEZAVE

  Vrtno pohištvo

  Lesene terase

  Eva Solo

  Talne obloge


Domov > Vrtna-kuhinja > Index
vrtna kuhinja

Vrtne kuhinje omogočajo popolno zunanje bivanje


Ali si lahko uredimo bivanje na vrtu, ne da bi pri tem morali uporabljati tudi notranje bivalne prostore, predvsem kuhinjo? To je sedaj mogoče in brez večjih posegov na vrtu.

Zakaj ne bi več časa preživeli zunaj, z družino in prijatelji v vseh letnih časih, ob tem pa posedeli ob ognju in preizkušanju novih jedi, ki bi jih ob tem tudi skupaj pripravili v svoji vrtni kuhinji.

vrtna kuhinja wwoo Vrtna kuhinja WWOO in KAMADO žar

Prav to nam omogočajo praktične in sodobno oblikovane zunanje, vrtne ali letne kuhinje, kakor koli jih že imenujemo. Kakovostni materiali in nove tehnologije nam omogočajo postaviti zunanjo kuhinjo povsem po meri naročnika, naj bo izdelana iz nerjavnega jekla in trajnega lesa ali iz vlitega betona. Širok izbor opreme za vrtne kuhinje, kot so klasični ali kamado žari, kurišča, peči, umivalniki in druga oprema, dodatki in orodje, ki ga potrebujemo za pripravo hrane, za kuhanje, praženje, pečenje ipd.

Dodatna oprema vrtnih kuhinj

Oprema vrtne kuhinje je odvisna od tega, kako jo želimo uporabljati oziroma kaj bomo v njej delali. Glavni sestavni del je običajno žar ali kurišče, ki omogoča pečenje, praženje in kuhanje hrane, naj bo to z ogljem, drvmi, plinom ali elektriko. Pri tem je potrebno upoštevati varnostne zahteve in potrebo po postavitvi potrebnih inštalacij.

vrtna kuhinja plinski kuhalnik
Zajtrk na vrtu

Najbolj enostavna je vgradnja modernih kamado žarov, ki poleg samega pečenja omogoča pripravo hrane na veliko drugih načinov. Najbolj znani kamado žari so blagovne znamke KAMADO JOE in BIG GREEN EGG. V vrtno kuhinjo je mogoče vgraditi tudi druge vrste klasičnih žarov, peči, kurišč z visečim kotlom, kamin in druge vrste kurišč. Samostojno kurišče je lahko tudi povsem ločen element na vrtu.

V vrtni kuhinji potrebuje tudi vodo in pomivalno korito, ki je običajno vgrajeno v samo kuhinjo, lahko tudi samostojno stoječe z enostavnim priključkom, če kuhinjo želimo uporabljati tudi v zimskem obdobju.

Dodatna oprema vrtne kuhinje so lahko še različni kuhinjski aparati, omarice za shranjevanje, zabojniki in pribor za delo v kuhinji in z žarom oziroma kuriščem.

Povezava vrtne kuhinje z bivalnim delom vrtne terase

Vrtne letne kuhinje praviloma nikoli niso povsem samostojni prostori na vrtu, ampak se povezujejo največkrat z bivalno vrtno teraso, morda izdelano iz trajne vrste lesa, ter ustreznim zunanjim pohištvom.

leseni podi na vrtu
Lesena terasa iz padukovega lesa

Vrtne garniture, mize in stoli, nizke zofe in ležalniki, pohištvo za shranjevanje blazin in druge opreme na vrtu, senčniki in tudi vrtne luči omogočajo ureditev zunanjega prostora tako, da lahko tam bivamo tudi vse leto, če nas le prevelik mraz ne prežene v notranje prostore. V Eksperimentalnem studiu Prehod lahko vedno najdemo pravo kombinacijo z izdelavo lesene terase iz tikovine ali lesa padauk ter izbiro vrtnega pohištva priznanih blagovnih znamk, kot so Royal Botania, Tribu, Gloster, Barlow Tyrie, Skagerak, Manutti in drugih.