PREHOD,d.o.o., Kranj
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T: +386 (0)4 281 03 00
E: prehod@prehod.si

 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00
 • NOVOSTI

  Vrtni žar Kamado Joe

  Vrtna zofa Royal Botania LAZY

  Vrtna garnitura Royal Botania LITTLE-L

  Fold

  Fold

  Red Label

  D-Lux

  Cloud
 • POVEZAVE

  Vrtno pohištvo

  Lesene terase

  Eva Solo

  Talne obloge


Domov > Vrtna-kuhinja > Vrtna-kuhinja-woodline > Index
vrtna kuhinja

Vrtne kuhinje PREHOD WOODLINE


Vrtne kuhinje PREHOD WOODLINE so praviloma izdelane iz dveh osnovnih materialov, nerjavnega jekla in trajnega lesa, ki sta tikovina ali les padauk. To sta edini dve vrsti lesa, ki zaradi vpliva zunanjega okolja ne povzročata težav zaradi deformacij.

Osnova kuhinje je kovinsko ogrodje, na katerega so pritrjene lesene lamele. Kuhinjo običajno sestavlja več elementov, ki so z vrha pokrite s pultom, ki ne prepušča vode. Pult je lahko kamnit, betonski, lesen ali izdelan iz nerjavnega jekla. Sestavni del pulta je lahko tudi lijak ali posebej oblikovan element za vgradnjo kamado žara.

vrtna kuhinja woodline Vrtna kuhinja PREHOD WOODLINE

Vse stene in police so izdelane iz tikovine ali lesa padauk, po potrebi tudi na način, ki zagotavlja neprepustnost za vodo – navtična izvedba ali izvedba z zapornimi peresi. Okovje vrat je vedno iz nerjavnega jekla, za morsko okolje tudi iz posebne kislinsko odporne legure.

V vrtno kuhinjo lahko vgradimo različne kuhinjske aparate, poleg kamado žara tudi hladilnik, pomivalni stroj, ledomat, plinski kuhalnik in podobno. Pri tem je potrebno upoštevati, da nekateri aparati niso izdelani iz nerjavnega jekla, zato potrebujejo nekaj dodatne pazljivosti, da pri njih ne pride do korozije.

Zaradi oblikovne skladnosti z okoljem, kjer je zunanja letna kuhinja postavljena, je s kuhinjo lahko povezana tudi izdelava stenskih panelov, ograje, cvetličnih sten in opor ter drugih elementov zunanjega bivalnega prostora. Za načrtovanje takih prostorov se je najbolje posvetovati z našim arhitektom in z njegovim sodelovanjem izdelati za uporabnika najustreznejši sestav.